
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ
Υλικά
- 4 κότσια χοιρινά
- Πλένουμε καλά στραγγίζουμε και κάνουμε μια μαρινάδα με
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομ.
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομ.
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.γ μουστάρδα
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι πιπέρι
- κόκκινη γλυκιά πάπρικα θυμάρι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε γάστρα λαδωμένη βάζουμε τα κότσια και ρίχνουμε τη μαρινάδα κάνοντας ένα είδος μασάζ θα λεγα στα κότσια!
- Σχίζουμε ελαφρώς κατά μήκος κάθε κότσι και ρίχνουμε μέσα λίγη απ' τη μαρινάδα μας!
- Αφήνουμε στο ψυγείο 1 με 2 ώρες σκεπασμένα.
- Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο 2 με 2μιση ώρες.
- Προσθέτουμε ένα με 2 ποτήρια ζεστό νερό και ανοίγουμε ενδιάμεσα μήπως χρειαστούν λίγο νερό ακόμη έως ότου ψηθούν ωραία.
- Συνοδευτικό έβρασα άγριο ρύζι προσθέτοντας στο νερό αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και 1 κ.γ κουρκουμά.
- Στη μέση του βρασμού πρόσθεσα ψιλοκομμένες πιπεριές πορτοκαλί και κόκκινη!
Δημιουργός συνταγής: Βάνα Ντελή
