Φλογέρες με τυρί, ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φλογέρες με τυρί, ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά
Για τη ζύμη
1 πακέτο φαρίνα
1 φακ. μαγιά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
150 ml ηλιέλαιο η μισό μισό με ελαιόλαδο
150ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι

Για τη γέμιση
300γρ φέτα πατημένα με το πιρούνι
150γρ ανθότυρο
1 μεγάλη ντομάτα σφιχτή κομμένη σε καρέ χωρίς τα σποράκια της
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
ελάχιστο αλάτι
πιπεράκι
Λίγη ρίγανη
1 αβγό για το άλειμμα και σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύω σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη,προσθέτω το λάδι ,το γιαούρτι και ανακατεύω.
Προσθέτω το αλάτι μέσα στο αλεύρι και ανακατεύω μέσα στο υγρό μείγμα μου.
Πλάθω μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Αν κολλάει πολύ στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλευράκι ακόμα .
Αφήνω να ξεκουραστεί 10 λεπτά και χωρίζω τη ζύμη σε 10 με 12 μπαλίτσες.
Ανοίγω φυλλαράκια σε οβάλ και γεμίζω με μια γενναία δόση από τη γέμιση.
Κλείνω προς τα μέσα από τη μικρή πλευρά πρώτα και έπειτα και από τα πλάγια.
Τα βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα με τις ενώσεις προς τα κάτω.
Χτυπώ ένα αβγό και περνάω με ένα πινελάκι.
Πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.