Sharlotka, η Ρωσική μηλόπιτα

Για τις βραδινές λιγούρες...

Υλικά 

Για την ζύμη

1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
λίγο αλάτι
Μισή κούπα ηλιέλαιο
1 αυγό
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για την γέμιση

4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. νερό
2 κ.σ. corn flaour
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά την ζάχαρη το αλάτι το αυγό και το λάδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.

Γέμιση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα, τα σοτάρουμε και τέλος ρίχνουμε το μείγμα του corn flaour να γίνει μια ωραία κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας την κόβουμε σε μπαλίτσες σε μέτριο μέγεθος και ανοίγουμε σε στρόγγυλα φύλλα.
Χαράζουμε με το μαχαίρι λίγο στην μέση δηλ. από το κέντρο προς την άκρη.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη, τυλίγουμε σαν χωνάκι και τα τοποθετούμε περιμετρικά σε στρόγγυλο ταψί. 
Αφήνουμε να φουσκώσουν, αλείφουμε από επάνω με αυγό διαλυμένο με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kappou