
Για τις βραδινές λιγούρες...
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
λίγο αλάτι
Μισή κούπα ηλιέλαιο
1 αυγό
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. νερό
2 κ.σ. corn flaour
Λίγη κανέλα
Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.
Υλικά
Για την ζύμη
1 κούπα χλιαρό γάλα1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
λίγο αλάτι
Μισή κούπα ηλιέλαιο
1 αυγό
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για την γέμιση
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. νερό
2 κ.σ. corn flaour
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά την ζάχαρη το αλάτι το αυγό και το λάδι.Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.
Γέμιση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα, τα σοτάρουμε και τέλος ρίχνουμε το μείγμα του corn flaour να γίνει μια ωραία κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας την κόβουμε σε μπαλίτσες σε μέτριο μέγεθος και ανοίγουμε σε στρόγγυλα φύλλα.
Χαράζουμε με το μαχαίρι λίγο στην μέση δηλ. από το κέντρο προς την άκρη.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη, τυλίγουμε σαν χωνάκι και τα τοποθετούμε περιμετρικά σε στρόγγυλο ταψί.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη, τυλίγουμε σαν χωνάκι και τα τοποθετούμε περιμετρικά σε στρόγγυλο ταψί.

