Sharlotka, η Ρωσική μηλόπιτα




Μια συνταγή της κυρίας Eleni Kappou για SHARLOTKA, Η ΡΩΣΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Sharlotka, η Ρωσική μηλόπιτα 
 
Για τις βραδινές λιγούρες...

Υλικά για την ζύμη:
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
λίγο αλάτι
Μισή κούπα ηλιέλαιο
1 αυγό
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Υλικά για την γέμιση:
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. νερό
2 κ.σ. corn flaour
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:
Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά την ζάχαρη το αλάτι το αυγό και το λάδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.

Γέμιση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μήλα την ζάχαρη και την κανέλα τα σοτάρουμε και τέλος ρίχνουμε το μείγμα του corn flaour να γίνει μια ωραία κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας την κόβουμε σε μπαλίτσες σε μέτριο μέγεθος ανοίγουμε σε στρόγγυλα φύλλα. Χαράζουμε με το μαχαίρι λίγο στην μέση δηλ. από το κέντρο προς την άκρη .
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε περιμετρικά σαν χωνάκι και τα τοποθετούμε περιμετρικά σε στρόγγυλο ταψί. Αφήνουμε να φουσκώσουν αλείφουμε από επάνω με αυγό διαλυμένο με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.