
ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο κάδο του μίξερ βάζω
- 200 γραμ.βουτυρο γάλακτος λιωμένο χλιαρό
- 1 κ.σ ζαχαρη
- 2 φακελακια φρουι ζελέ φράουλα
- 2 αυγα
- 2 βανιλιες
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (προεραιτικα)
- Χτυπάμε 3 -4 λεπτα.. βάζουμε εάν θέλουμε σε αυτό το σημείο το χρώμα ζαχαροπλαστικής...και ύστερα προσθέτουμε.. σιγά σιγά... ανακατεύοντας με το χέρι πια 450γραμ.φαρινα.
- Κάνουμε ζύμη μαλακή να μην κολλάει και ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας (150γραμ.)
- Κάνουμε μπαλάκια και πατάμε ελαφρώς.
- Ψήνουμε 150 βαθμους στον αέρα...
- Εγώ δεν τα έκανα μεγάλα όπως έλεγε η συνταγή.. τα έκανα 30 γραμ..και τα εψησα γύρω στα 12 το πολύ 13λεπτα...δεν θέλει πολύ.
- Στην αρχή είναι σαν αψητα (αλλά δεν είναι φυσικά)...μην τα ψήσετε παραπάνω..
- Επίσης έμενε μου πήρε κάνα δυο χούφτες παραπάνω αλεύρι..και επειδή είχα λίγες σταγόνες σοκολάτας..έβαλα και τρούφα σοκολάτας.
- Πολύ νόστιμα και φραουλενια μπισκοτάκια
Δημιουργός συνταγής: Χρύσα Με, συνταγή Σόφη Τσιώπου
