Κουλουράκια κανέλας



Μια συνταγή της κυρίας Χρύσας Με για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια κανέλας

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζω 1 ποτηρι ζαχαρη, 1 ποτηρι ηλιέλαιο και 1 μπεικιν και ανακατεύουμε.
Σε 1 ποτηρι χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε 1 κ.γ σοδα κι ανακατεύουμε να αφρισει.
Το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε κανέλλα και γαρύφαλλο ανάλογα τα γούστα και συμπληρώνουμε αλεύρι περίπου 700 με 800 γραμ. να έχουμε μαλακή ζύμη να μην κολλάει...
Παίρνουμε ζύμη όπως ένα καρύδι, πλάθουμε τα κουλουράκια, τα βουτάμε σε ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις, 15 - 20 λεπτα αναλόγως πως τα θέλουμε, πιο μπισκοτένια ή πιο μαλακά..