Τιραμισού στο ποτήρι



Μια συνταγή της κυρίας Lela Anastasopoulou για ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τιραμισού στο ποτήρι

Για 7 ποτηράκια.
3 αυγά μεγάλα φρέσκα.
50 γρ ζάχαρη
250 γρ. Μασκαρπόνε
12 φλυτζανάκια καφέ εσπρέσο( είναι περίπου μια κούπα κανονική)
2 σφηνάκια Μάρσαλα ή ρούμι
18 σαβουαγιάρ
Κακάο χωρίς ζάχαρη για το τέλος

Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη πολύ καλά να γίνει άσπρη κρέμα.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε αφού πρώτα το έχουμε μαλακώσει με ένα πιρούνι.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Η μαρέγκα δεν πρέπει να είναι εντελώς σφιχτή.
Να στέκεται αλλά να είναι πιο κρεμώδης.
Ανακατεύουμε τις δυο κρέμες.
Βουτάμε τα σαβουαγιαρ από την πλευρά της ζάχαρης στον κρύο καφέ με το μάρσαλα για πολύ λίγο. Δεν πρέπει να βραχεί καλά γιατί μετά γίνεται πολτός.
Στην ουσία μια μπλούμ γρήγορα και έξω.
Το σπάμε και το βάζουμε στο ποτηράκι.
Βάζουμε μια δυο κουταλιές κρέμα.
Ξανά σαβουαγιαρ και πάνω κρέμα.
Αν υπάρχουν μεγάλα κενά στο ποτήρι βουτάμε ένα σαβουαγιαρ στον καφέ το σπάμε σε κομματάκια και το συμπληρώνουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο.
Το κακάο μπαίνει πριν σερβιριστεί για να μη μουσκέψει.
Αν το θέλετε λίγο πιο γλυκό μπορείτε να βάλετε ζάχαρη στον καφέ.