Γιαουρτόψωμα



Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιά ΠΚ‎ για ΓΙΑΟΥΡΤΟΨΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιαουρτόψωμα

Προεργασία
2 γιαούρτια στραγγιστά των 200 γμ τα ανακατεύουμε με μισό κγ αλάτι τα βάζουμε σε τουλπάνι δένουμε κόμπο και στο δέσιμο τοποθετούμε ένα ξυλάκι το βάζουμε σε μπολ στερεώνεται το ξυλάκι επάνω στο μπολ και στο ψυγείο για πάνω από 12 ώρες

150 μλ γάλα χλιαρό
1 φακ ξηρή μαγιά
100 μλ ηλιέλαιο
1 αυγό και 1 ασπράδι
500 γμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κγ ζάχαρη
100 γμ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Και το γιαούρτι που στραγγίσαμε
Το κάνω ζύμη και το αφήνω 1 ώρα να διπλασιαστεί
Με λαδωμένα χέρια και λαδωμένο πάγκο χωρίζω σε 10 μπαλάκια
Ανοίγω πιτακι στο μέγεθος μικρού πιάτου
Το τυλίγω σε σχήμα μικρό φραντζόλακι
Το αφήνω σε ταψί με απόσταση λαδόκολλα από κάτω Για μισή ώρα
Αλείφω με κρόκο αραιωμενο
Σουσάμι
Στους 180 για μισή ώρα.