
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προεργασία: 2 γιαούρτια στραγγιστά των 200 γμ τα ανακατεύουμε με μισό κγ αλάτι τα βάζουμε σε τουλπάνι. Δένουμε κόμπο και στο δέσιμο τοποθετούμε ένα ξυλάκι το βάζουμε σε μπολ στερεώνεται το ξυλάκι επάνω στο μπολ και στο ψυγείο για πάνω από 12 ώρες.
150 μλ γάλα χλιαρό1 φακ ξηρή μαγιά
100 μλ ηλιέλαιο
1 αυγό και 1 ασπράδι
500 γμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κγ ζάχαρη
100 γμ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Και το γιαούρτι που στραγγίσαμε
Το κάνω ζύμη και το αφήνω 1 ώρα να διπλασιαστεί
Με λαδωμένα χέρια και λαδωμένο πάγκο χωρίζω σε 10 μπαλάκια
Ανοίγω πιτακι στο μέγεθος μικρού πιάτου
Το τυλίγω σε σχήμα μικρό φραντζόλακι
Το αφήνω σε ταψί με απόσταση λαδόκολλα από κάτω Για μισή ώρα
Αλείφω με κρόκο αραιωμενο
Σουσάμι
Στους 180 για μισή ώρα.
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ