Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ

1 κιλό μοσχάρι ελιά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
2 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ
2 ντομάτες ψιλοκομμένε

Τσιγαρίζω το κρέας καλά και από τις δυο μεριές και ρίχνω και το κρεμμύδι με το σκόρδο να τσιγαριστούν. 
Μετά προσθέτω τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μπαχαρικά και νερό και κλείνω την χύτρα.
Μαγειρεύω για μισή ώρα.
Μετά ανοίγω και προσθέτω αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και σιγοβράζω μέχρι να χυλώσει η σάλτσα
Εβρασα τις πατάτες τις πάτησα με το ειδικό εργαλείο έβαλα αλάτι γάλα και λίγο βούτυρο.