Χοιρινές μπουκιές με λαχανικά στα πήλινα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΠΗΛΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινές μπουκιές με λαχανικά στα πήλινα

Υλικά
1 κιλό χοιρινές μπουκιές
1 κρεμυδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
1 μελιτζάνα σε κομμάτια
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
5-6 ντοματίνια
100 γρ κασέρι σε κύβους
Λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση!
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω λάδι και σωταρω το κρέας καλά από όλες τις μεριές να κοκκινίσει!Μετά προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο να τσιγαριστεί ελαφρά!
Προσθέτω αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο ζεστό νερό και αφήνω να βράσει 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο λάδι και τσιγαρίζω τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά μοιράζω στα πήλινα τα λαχανικά το κρέας βάζω από δύο τρία ντοματίνια κομμένα στην μέση και κύβους από το κασέρι.
Ρίχνω λίγο από το ζουμάκι που είχε το κρέας μέχρι την μέση λίγο λάδι κλείνω τα καπάκια και ψήνω στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος ανοίγω τα καπάκια να πάρει χρώμα!.
Εγώ έφτιαξα τρία διαφορετικά ανάλογα τα λαχανικά που αρέσουν στον καθένα!!
Συνόδεψα με μια απλή πατατοσαλάτα!!!
Έβρασα πατάτες καροτάκι και σέρβιρα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μαϊντανό λεμόνι και λάδι!