Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια και μυζήθρα



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Kappou για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια και μυζήθρα

Πεντανόστιμο

Υλικά:
1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 κρεμμύδια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 ποτήρι ντοματοπολτός
1 κ.σ. τοματοπελτές
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Για τα μακαρόνια:
1 πακέτο μακαρόνια
300 γρ μυζήθρα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά σε μία φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και μέσα στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε το κονκασέ,τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας, το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια ζεστό νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου μία ώρα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό με αλάτι.
Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά.
Βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με αρκετή μυζήθρα.