Πάβλοβα



Μια συνταγή της κυρίας Stella Zormpa για ΠΑΒΛΟΒΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάβλοβα

Ένα εντυπωσιακό, εύκολο γλυκό !!! Φτιάξτε το!!

ΥΛΙΚΑ
5 ασπράδια από το βράδυ έξω από το ψυγείο
400 γραμμ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύδι άσπρο
1 κουτί σαντιγί φυτική
Φρούτα κατά προτίμηση κόκκινα
Λίγο σοκολάτα κουβερτούρα ρευστή
Και σάλτσα από τα φρούτα
Χτυπάμε τα ασπράδια για 5 λεπτά και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε την ζάχαρη και το ξύδι χτυπάμε γενικά 10 λεπτά την μαρέγκα
Την βάζουμε στο ταψί το τετράγωνο αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα και την ρίχνουμε όλη κάνοντας ακαθόριστες κουταλιές ενδιάμεσα για να ψήνετε και μέσα.
Την ψήνουμε για 3 ώρες στο 100 από την προηγούμενη για να στεγνώσει
Χτυπάμε την σαντιγί
Και την βάζουμε με τον ίδιο τρόπο πάνω από την μαρέγκα τέλος ρίχνουμε τα φρούτα την σοκολάτα και την σάλτσα που έχουμε χτυπήσει με ζάχαρη στο μπλέντερ.