
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
Νόστιμο και γρήγορο ορεκτικό, ιδανικό για κάθε τραπέζι!
Υλικά
- Μανιτάρια μεγάλα (όσα επιθυμείτε)
- 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 κουτί νερό (χρησιμοποιούμε το κουτάκι της ντομάτας για μέτρηση)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. νοστιμιά (Maggi ή άλλο αντίστοιχο προϊόν)
- Ψιλοκομμένο μπέικον
- Κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (τριμμένο ή σε κομματάκια)
Εκτέλεση
- Με ένα κουταλάκι ξύνουμε το εσωτερικό των μανιταριών για να αφαιρέσουμε το μαύρο μέρος και να δημιουργήσουμε χώρο για τη γέμιση.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το κουταλάκι νοστιμιά. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
- Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι και τα γεμίζουμε με ψιλοκομμένο μπέικον, λίγη από τη σάλτσα ντομάτας, και το τυρί της επιλογής μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.
Συμβουλή:
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως ψιλοκομμένη πιπεριά ή βότανα της αρεσκείας σας, για περισσότερη γεύση.
Δημιουργός συνταγής: Eva Triantafillidou
Δημιουργός συνταγής: Eva Triantafillidou
