Μανιτάρια γεμιστά με Μπέικον και Τυριά

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ


Νόστιμο και γρήγορο ορεκτικό, ιδανικό για κάθε τραπέζι!


Υλικά

  • Μανιτάρια μεγάλα (όσα επιθυμείτε)
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κουτί νερό (χρησιμοποιούμε το κουτάκι της ντομάτας για μέτρηση)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. νοστιμιά (Maggi ή άλλο αντίστοιχο προϊόν)
  • Ψιλοκομμένο μπέικον
  • Κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (τριμμένο ή σε κομματάκια)


Εκτέλεση

  1. Με ένα κουταλάκι ξύνουμε το εσωτερικό των μανιταριών για να αφαιρέσουμε το μαύρο μέρος και να δημιουργήσουμε χώρο για τη γέμιση.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το κουταλάκι νοστιμιά. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
  3. Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι και τα γεμίζουμε με ψιλοκομμένο μπέικον, λίγη από τη σάλτσα ντομάτας, και το τυρί της επιλογής μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.


Συμβουλή: 

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως ψιλοκομμένη πιπεριά ή βότανα της αρεσκείας σας, για περισσότερη γεύση.


Δημιουργός συνταγής: Eva Triantafillidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget