Πεϊνιρλί



Μια συνταγή της κυρίας Eva Triantafillidou για ΠΕΪΝΙΡΛΙ από τη σελίδα στο Facebook Ζουζουνιες


Πεϊνιρλί

Απολαυστικά αφράτα εύκολα ..θα ξετρελάνουν όσους τα δοκιμάσουν !!!

Για τη ζύμη:
ένα φακελάκι μαγιά,
ένα κουταλάκι ζάχαρη,
ένα κουταλάκι αλάτι,
ένα ποτήρι νερό χλιαρό,
τρεις κουταλιές ελαιόλαδο
και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.

Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο και εναλλάξ το νερό με το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη σε ζεστού μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε μπαλάκια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε πιτάκια.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε.
Εγώ τα άλειψα με πελτέ ντομάτας και τυρί κρέμα,πρόσθεσα μπέικον και γκούντα τριμμένη,έκλεισα τις άκρες γύρω γύρω και έψησα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αφού τα έβγαλα από το φούρνο τα άλειψα γύρω γύρω με βούτυρο!