Χυλοπιτάκι με ντοματίνια και κοτόπουλο



Μια συνταγή για ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ από τη σελίδα Parapolitika.gr


Χυλοπιτάκι με ντοματίνια και κοτόπουλο

Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 25΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)
200 γρ. χυλοπιτάκι
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
480 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. 
Μόλις κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. 
Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. 
Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. 
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. 
Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο. Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί).