
Σημερα η μερα ειχε αρτοζυμωματα.
Έκανα μικρά καρβελάκια και μερικά πρέτσελ
1 φακ.ξερη μαγια + 3κ.σ.προζυμι
Αλεύρι γ.ο.χ.περιπου 1 kg
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.ζαχαρη
Σκεπαζω και αφηνω ολο το βραδυ να φουσκωσει στο ψυγειο.
Την επομενη την ζυμωνω πλαθω τα καρβελακια μου τα σκεπαζω με μεβρανη και τα αφηνω να φουσκωσουν.
Τα χαραζω με ενα πινελο τα κανω επαληψη με νερο τα πουδραρο με λιγο αλευρι.
Τα ψηνω στους 220 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν.Τα πρετσελ 🥨 αφου τα πκασω δινω το σχημα.
Αφηνω σκεπασμενα να φουσκωσουν.
Σε μια κατσαρολα βαζω νερο να βρασει μολις κοχλασει ριχνω 2 κ.γ.γεματα μαγειρικη σοδα ριχνω μεσα τα πρετσελ για 1 λεπτο τα βγαζω και τα βαζω στο ταψι ριχνω χονδρο αλατι και ψηνω στην ιδια θερμοκρασια.
Έκανα μικρά καρβελάκια και μερικά πρέτσελ
Υλικά
250 ml χλιαρο νερο1 φακ.ξερη μαγια + 3κ.σ.προζυμι
Αλεύρι γ.ο.χ.περιπου 1 kg
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.ζαχαρη
Εκτέλεση
Διαλυω την μαγια και το προζυμι στο χλιαρο νερο προσθετω την ζαχαρη και σταδιακα ριχνω το αλευρι +αλατι και ζυμωνω ωστε να εχω μια αφρατη προς σφιχτη ζυμη που να μην κολλα στα χερια.Σκεπαζω και αφηνω ολο το βραδυ να φουσκωσει στο ψυγειο.
Την επομενη την ζυμωνω πλαθω τα καρβελακια μου τα σκεπαζω με μεβρανη και τα αφηνω να φουσκωσουν.
Τα χαραζω με ενα πινελο τα κανω επαληψη με νερο τα πουδραρο με λιγο αλευρι.
Τα ψηνω στους 220 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν.Τα πρετσελ 🥨 αφου τα πκασω δινω το σχημα.
Αφηνω σκεπασμενα να φουσκωσουν.
Σε μια κατσαρολα βαζω νερο να βρασει μολις κοχλασει ριχνω 2 κ.γ.γεματα μαγειρικη σοδα ριχνω μεσα τα πρετσελ για 1 λεπτο τα βγαζω και τα βαζω στο ταψι ριχνω χονδρο αλατι και ψηνω στην ιδια θερμοκρασια.
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου