Μηλόπιτα με κρέμα

ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΦΡΑΤΗ ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!

Υλικά

ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ - ΚΟΥΠΑ ΤΩΝ (250ml)
3 μηλα
2 αυγα
μισο ποτηρι ζαχαρη
μισο ποτηρι γαλα φρεσκο
μισο ποτηρι σπορελαιο
1,5 ποτηρι αλευρι φαριναπ
1 φακελακι μπεικιν
1 βανιλια

Εκτέλεση

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι (26ν) και βουτυρωνουμε η λαδωνουμε πολυ καλα!!!
Πλενουμε τα μηλα και τα κοβουμε σε φετες και τα ριχνουμε πανω στην λαδοκολα και τα ισιωνουμε!
Ριχνουμε πανω τους 3 κ.σ.ζαχαρη!!!!
Βαζουμε στο μπολ τα αυγα-ζαχαρη και τα χτυπαμε με το μιξερ!
Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε.σιγα-σιγα αλευρι-μπεικιν-βανιλια κοσκινισμενα και ανακατευουμε με μαριζ καλα χωρις να ξεφουσκωσουμε το μείγμα!!
Ριχνουμε το μείγμα πανω στα μηλα!

Για την κρέμα

1 αυγο
1 φλυντζ του ελλην.καφε ζαχαρη
2 κ.σ.κορν φλαουρ
1 ποτηρι γαλα
1 κ.σ.βιταμ

Εκτέλεση

Βαζουμε στο κατσαρολακι το αυγο-ζαχαρη-κορν φλαουρ και τα ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το γαλα και ανακατευουμε στο χαμηλο να πηξει!
Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα το βιταμ!!
Ανακατευουμε και μολις χλιαρυνει ελαφρως την βαζουμε σε σακουλα ζαχαροπλαστικης και την βαζουμε πανω στο μείγμα σε λωριδες!!!
Ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!
Οταν την βγαζουμε την πασπαλιζουμε με αχνη-κανελλα!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou