Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο



Μια συνταγή της κυρίας ‎Marina Hatzidaki για ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο

έγινε μπουκιά και συχώριο !!!

Σοτάρω πολύ καλά το κρέας με μισή κούπα ελαιόλαδο.
Κατόπιν έριξα 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια.
Άφησα να σοταριστεί καλά.
Στη συνέχεια έριξα δύο ποτήρια νερό, χαμήλωσα τη θερμοκρασία στο μισό και το άφησα να βράσει για 40 λεπτά.
Καθάρισα και έπλυνα πολύ καλά ένα μάτσο πράσα, 2 ματσάκια σέλινο, τα έκοψα και τα πρόσθεσα στο κρέας μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Το άφησα να βράσει για μισή ώρα ακόμα έως ότου ψηθούν καλά τα πράσα και το σέλινο.
Στο τέλος χτύπησα 2 αυγά, πρόσθεσα το χυμό 1-2 λεμονιών, και έριξα ζωμό από την κατσαρόλα.
Γύρισα όλο το μείγμα στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε.
Το τράβηξα από την εστία και το άφησα μισό σκεπασμένο να δέσει καλά το αυγολέμονο.
Να γλύφεις και τα δάχτυλά σου