Αρνάκι στο φούρνο με σπαγγέτιΜια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αρνάκι στο φούρνο με σπαγγέτι

Αρνάκι στο φούρνο με τον Σαμιώτικο τρόπο!!Είναι υπέροχο φαγητό και το φτιάχνουμε στο νησί μας στην όμορφη Σάμο τις εορτές!!

Υλικά
1 μπουτάκι από αρνάκι ή κατσικάκι η ακόμα και χεράκι
1 πακέτο μακαρόνια ψιλά
4 κουταλιές πελτέ αλμυρό ή αλλιώς πελτέ κανονικό ανακατεμένο με αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι ρίγανη
άλλες δύο κουταλιές πελτέ ανακατεμένες μέσα στο ζουμί
λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Αλείφουμε πρώτα το μπούτι με αλάτι πιπέρι ρίγανη και τον αλμυρό πελτέ αν δεν έχετε αλμυρό πελτέ μπορείτε να πάρετε κανονικό του εμπορίου και να το ανακατέψτε με αλάτι, αλείφεται όλο το μπούτι με αυτή τη σάλτσα.
Βάζετε μέσα σκελίδες σκόρδο και το βάζετε στο ταψί με νερό μέχρι την μέση του ταψιού και καλύπτετε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο για τέσσερις ώρες, δεν ανοίγεται καθόλου το φούρνο ούτε γυρίζετε το κρέας στο διάστημα που ψήνεται γιατί θα χαλάσει η κρούστα από τον πελτέ που θα γίνει .
Στη συνέχεια όταν το φαγητό θα είναι έτοιμο και θα βάζετε το πιρούνι και θα φαίνεται ότι το κρέας πλέον έχει γίνει λουκούμι μέσα στο νερό του και στο ζωμό του αν χρειαστεί μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο νεράκι σπάστε ένα πακέτο μακαρόνια τα ανακατεύετε 2-3 φορές όχι να λιώσουν να κρατάνε λίγο .
Σερβίρετε με τριμμένο τυρί φέτα η κίτρινο το φαγητό αυτό!