Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο 250γρ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 φλυτζάνα τσαγιού πορτοκάλι χυμό
50 γρ. γάλα φρέσκο
4 αυγά
400 γρ καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
μια πρέζα αλάτι
2 κ.σ. κακαο
500γρ αλεύρι φαριναπ
1 baking powder

ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ.
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Σε μπελ μαρι λιώνω τη σοκολάτα μου και προσθέτω τις δύο κ.σ. καλαμποκέλαιο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σ'ένα μίξερ κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά στη συνέχεια Ρίχνουμε τα αυγά ένα,ένα το χυμό, το φρεσκο γάλα, το ξύσμα και τη πρέζα το αλάτι.
Το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το baking powder τα ριχνουμε σιγα σιγα ανακατεύοντας με τη μαριζ χωρίς μίξερ.
Στο 1/3 βάζω το κακάο το οποίο έχω διαλύσει σε λίγο ορτοκάλι με μια κ.σ. ζάχαρη.
Ρίχνω μια στρώσει από το άσπρο μετά το μείγμα που έχει κ το κακάο και στο τέλος το άσπρο μείγμα.
Λαδωνω τη φόρμα μου κ Ρίχνω λίγο αλεύρι κ κακάο και ψήνω το κέικ μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 60' στο κάτω μέρος της σχάρας με αέρα!