Λαχανόρυζο αλλιώς



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΑΛΛΙΩΣ... από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαχανόρυζο αλλιώς...

με ρύζι μπασμάτι και αρώματα Ανατολής!!!!Ένα φαγάκι ονειρεμένο με ποικιλία λαχανικών υγιεινό , σούπερ αρωματικό και πεντανόστιμο .........
όπως δεν το έχετε δοκιμάσει ξανά....!!!
Το μπασμάτι και το κύμινο το ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο αυτό το φαγητό!!!!

Υλικά
1/2 λάχανο ψιλοκομμένο ( από ένα μικρό λάχανο)
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλη ντομάτα
Μισό ματσάκι περίπου μαϊντανό
7-8 κλωνάρια σέλινο
1/2 φλ. λάδι
Αλάτι πιπέρι
1/2 κ.γ κύμινο
1/2 κ.γ πάπρικα
400 γρ ρύζι μπασμάτι
Γιαούρτι για το σερβίρισμα και πάπρικα καπνιστή γλυκιά η καυτερή

Εκτέλεση
Πλένω όλα τα λαχανικά μου και τα κόβω όλα σε κύβους.
Ψιλοκόβω το λάχανο το ξεπλένω ελαφρώς σε τρυπητό και το βάζω στην κατσαρόλα μου με όλα τα λαχανικά μαζί.
Σκεπαζω την κατσαρόλα μου και σε μέτρια φωτιά αφήνω να κατεβάσουν τα υγρά τους τα λαχανικά μου και να μαραθούν και να γίνει διάφανο το λάχανο.
Ανακατεύω που και που.
Προσθέτω το αλάτι το πιπέρι το κύμινο και το λαδακι μου.
Τα γυρίζω για 1-2 λεπτά και προσθέτω 1 λίτρο νερό.
Σκεπάζω και βράζω σε μέτρια φωτιά για μισή ωρίτσα.
Ξεπλένω λίγο το μπασμάτι μου και ρίχνω στα λαχανικά μου.
Βράζω για 3 λεπτά ακριβώς και τραβαώ από τη φωτιά το φαγητό μου. Σκεπάζω το φαγητό με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνω να τραβήξει το ρυζάκι τα υγρά και να μείνει σχεδόν με το λαδακι του.
Σερβίρω ζεστό το φαγητό με γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα η μπούκοβο καυτερό !!!