Ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΡΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα

ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΡΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
80 γραμμάρια ζάχαρη,
80 ml σπορέλαιο,
125 γραμμάρια αλεύρι,
1 βανίλια,
100 γραμμάρια μαρμελάδα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια με 20 γραμμάρια ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με 60 γραμμάρια ζάχαρη και 1 βανίλια.
Ρίχνουμε 25 ml λάδι.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι φαρίνα απ και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί το ρηχό του φούρνου και τοποθετούμε το μείγμα το ισιώνουμε απαλά και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο μεσαία σχάρα αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο το αναποδογυρίζουμε βγάζουμε την λαδόκολλα το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια τοποθετούμε την μαρμελάδα και το ρολάρουμε σφιχτά!
Το αφήνουμε 20 λεπτά και στην συνέχεια το ανοίγουμε και το κόβουμε!