
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβω περίπου 250 γρ. φετα και 100 γρ. ρεγκάτο ή γκούντα (εγώ βάζω λίγο παραπάνω φέτα)
- Λαδώνω ένα ταψάκι 22εκ.και τοποθετώ το πρώτο φύλλο (χρησιμοποιώ Ζαγορίσιο).
- Από πάνω βάζω τυριά, στην συνέχεια βάζω το άλλο φύλλο.
- Λαδώνω και βάζω τυριά αυτό το κάνω μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
- Στην συνέχεια χτυπάω 3 αυγά με 1 κουτάκι σόδα (ανθρακούχα), κόβω την πίτα το ρίχνω από πάνω και πασπαλίζω με σουσάμι
- Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσει..
Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη