Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες με κιμά



ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ


Φαγητό που αρέσει πολύ όλες τις εποχές !!!

Υλικά Συνταγής
7 χρωματιστές μετρίου μεγέθους πιπεριές
7 ντομάτες
1 ¼ φλ. ελαιόλαδο
350 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες ώριμες
ρύζι Καρολίνα-υπολογίστε ι κουταλιά γεμάτη σούπας όσα τεμάχια θα γεμίσετε πχ 14 γεμιστά -14 κουταλιές
1/2 φλ. τρίμματα φέτας ή κεφαλοτύρι
1 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ φρυγανιά
1 κ.σ ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τις γεμιστές πιπεριές και ντομάτες με κιμά και ρύζι στο φούρνο, πλένοντας πρώτα όλα τα λαχανικά. Κόβουμε μία φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και τις μεμβράνες-επίσης αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι ..
Μόλις αδειάσουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες ξεκινάμε τη γέμιση.
Τρίβουμε στον τρίφτη την ψίχα που βγάλαμε από τις ντομάτες.
Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, , την ψίχα της τριμμένης ντομάτας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από την αλεσμένη ντομάτα και 1 φλ. νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση.
Προσθέτουμε τη φέτα.-προαιρετικά-
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά.
Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1φλ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά ώστε να έχουν υγρασία και να ψηθεί σωστά η γέμιση.
Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ μεγάλο ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τις γεμιστές πιπεριές σκεπασμένες με χαρτί ψησίματος .
Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄.
Σερβίρουμε με φέτα !!!