Πιροσκί ή πισία με φέτα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΠΙΡΟΣΚΙ Ή ΠΙΣΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Πιροσκί ή πισία με φέτα

Πολυ γλυκο επεσε τι λετε να φαμε κατι αλμυρο !!!!Αφράτα πολύ γευστικά πιροσκί ή πισία !!! Οπως και να τα πουμε τρωγονται ευχαριστα!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
550/γρ αλευρι για πιτες,
1 φακ.ξερη μαγια,
1 ποτηρι νερο χλιαρο,
3 κ.σ.ελαιολαδο,
1 κ.γ.αλατι,
450 γρ φετα τριμμενη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε στην λεκσνιτσα το νερο-μαγια ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το λαδι-αλατι ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε ενα ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος προσθετουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για 1,5 μιση ωρα!
Συνεχιζουμε κοβουμε την ζυμη σε ισα κομματια!
Αυτα τα κομματια με λαδωμενα χερια τα ανοιγουμε φυλλαρακια!
Βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε πατωντας τις ακρες με πηρουνι!
Βαζουμε να ζεσταθει λαδι και τα τηγανιζουμε ανα δυο και τα βγαζουμε πανω σε απορροφητικο χαρτι!