Πιροσκί ή Πισία με φέτα



ΠΙΡΟΣΚΙ Ή ΠΙΣΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ


Πολύ γλυκο επεσε τι λετε να φαμε κατι αλμυρο!
Αφράτα πολύ γευστικά πιροσκί ή πισία!
Οπως και να τα πουμε τρωγονται ευχαριστα!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
550 γρ. αλεύρι για πίτες
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
450 γρ. φέτα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκανίτσα το χλιαρό νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τέλος προσθέτουμε σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 1,5 ώρα.
Κόβουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια και με λαδωμένα χέρια τα ανοίγουμε σε φυλλαράκια.
Βάζουμε γέμιση και κλείνουμε πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε ανά δύο σε ζεστό λάδι και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αν θέλουμε τηγανίζουμε και σκέτες πιτούλες τις οποίες σερβίρουμε με μέλι ή ζάχαρη.