Κέικ με κακάο και γλάσο σοκολάτας



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με κακάο και γλάσο σοκολάτας

Για το καφεδάκι μας..με φίλους...Αλλά όταν βρίσκεσαι σε χωριό..Και δεν έχεις τη φόρμα κέικ...το φτιάχνεις και σε ταψάκι 26cm .. αποσπωμενης φόρμας!!
Μια χαρά έγινε!!!!
Αρκεί να έχουμε κέφι!!!!
Πολύ αφράτο και ζουμερό!!

ΟΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ!!!

ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας 250γρ
4 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
1 κούπα νες χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανιλιες άρωμα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder

1,5 κ.γ. κακάο
50 γρ σταγόνες σοκολάτας...τόσες είχα...εσείς μπορείτε να βάλετε περισσότερες...

Επικάλυψη με ΓΛΑΣΟ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 80 γρ
1 κούπα του νεςνερό
10 κ.γ. ζάχαρη
10 κ.γ. κακάο
1 κ.γ.μέλι
1 κ.σ.καλαμπολέλαιο
ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ενα τα αυγά και συνεχίζω το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι και το χυμό . Σταματάω το κτυπημα και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμενο με το baking powder τις σταγονες..ανακατεμένες με αλεύρι και το ανακατεύω με τη μαριζ.
Σε 3 σημεία...Ρίχνω από 1/2 κουταλάκι κακάο...Και το ανακατεύω....Έτσι απλά...
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα!
Αυτό εξαρτάται ο χρόνος από τη δύναμη που έχει ο φούρνος μας!!!
Χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι, ή μαχαίρι μα δούμε εάν είναι έτοιμο (Να μη κολλάει επάνω δλδ).
Στη φόρμα μου 26 Νο ...ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ χρησιμοποιώ βούτυρο, κακάο κ λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα!
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε το ΓΛΑΣΟ το οποίο έχω βάλει σ'ένα κατσαρολάκι το κακάο, νερό σοκολάτα και το ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει... στο τέλος του προσθέτω ένα κουταλάκι μέλι κι ένα κ.γ. καλαμποκέλαιο.
Από πάνω έβαλα ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ!!