Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα, καραμέλα και φιστίκια πίνατς (τύπου σνίκερς)



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΠΙΝΑΤΣ (ΤΥΠΟΥ ΣΝΙΚΕΡΣ) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα, καραμέλα και φιστίκια πίνατς (τύπου σνίκερς)

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 κουβερτούρες 400 γρ
200 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ βούτυρο
100γρ πίνατς

Εκτέλεση
Για την γκανάζ σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζω την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι μα λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
Αφήνω λίγο να κρυώσει.
Σε μια φόρμα με τσέρκι στρώνω μια στρώση μπισκότα, από επάνω βάζω μια στρώση από την γκανάζ, μετά βάζω ξανά μπισκότα και μια στρώση από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Ρίχνω λίγα πίνατς που τα έχω χοντροκόψει, ξανά μπισκότα, γκανάζ σοκολάτα, ξανά μπισκότα, καραμελωμένο ζαχαρούχο, λίγα πίνατς, μπισκότα και τέλος όλη την υπόλοιπη γκανάζ σοκολάτα.
Αφήνω 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί λίγο και διακοσμώ με γραμμές από το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τα υπόλοιπα πίνατς.
Αφήνω τρεις ώρες να παγώσει καλά!!