Κουραμπιέδες



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουραμπιέδες

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ...ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ..Μας αρέσουν κ μικρά εμάς!!!!Με μπόλικο καβουρντισμένο αμύγδαλο!!!!!!ΦΟΒΕΡΌ ΆΡΩΜΑ & ΓΕΎΣΗ!!!Γιατί... ο καλός κουραμπιες... θέλει καλό κ μπόλικο αμύγδαλο ....Και ΤΕΛΕΙΟ βούτυρο!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ βούτυρο γάλακτος ΔΙΒΆΝΗ
75 γρ ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
1 σφηνάκι ούζο
1/2 κ.γ. σοδα
3 βανιλιες άρωμα
250 γρ αμύγδαλα
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με τα αμύγδαλα, τα βάζουμε μέσα σ'ένα κατσαρολάκι με νερό και μόλις πάρει μια βράσει τα βγάζουμε , τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδιζουμε.

Τα βάζουμε στο φούρνο επάνω σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 150° Μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη για 15' και στη συνέχεια Ρίχνουμε το κρόκο, τη σόδα διαλυμένη μέσα στο ούζο, τις βανιλιες κατόπιν χωρίς πλέον το μίξερ Ρίχνω τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα χοντρά.
Στο τέλος Ρίχνω το αλεύρι κοσκινισμενο.
Εγώ ανοίγω το ζυμάρι μου ανάμεσα σε δύο ξυλάκια με πάχος 1,5 cm και κόβω με κουπατ...κι έτσι είναι όλα ισοπαχα..
Τα ψήνω στους 170° με αέρα 30 λεπτά.