Κεφτεδάκια με σάλτσα



ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ


Υπέροχο πεντανόστιμο φαγητό που το σερβίρουμε με ό.τι μας αρέσει και το απολαμβάνει ολη η οικογένεια !!!

Υλικά
500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες σταρένιο μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
½ φλ. φρέσκο γάλα
1 αυγό
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την πλούσια σάλτσα ντομάτας
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
600 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κ.γλ θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα για τα κοκκινιστά κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄.
Βάζουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄.
Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε λεκανίτσα.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
Πλάθουμε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια γίνεται και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄.
Προσθέτουμε και όλα τα μυρωδικά, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε τυρί.

ΠΗΓΗ: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (συνταγή), Tzeni Tsanaktsidou (εκτέλεση)