Μουσταλευριά με πετιμέζι



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μουσταλευριά με πετιμέζι


Ωραιότατο παραδοσιακό χωριάτικο επιδόρπιο θυμίζει μανούλα!!!

Υλικά -Εκτέλεση
Δυο ποτήρια μεγάλα πετιμέζι
τρία ποτήρια νερό
ένα ποτήρι όχι γεμάτο αλεύρι λευκό

Βάζω το πετιμέζι με το νερό σε κατσαρόλα έως ότου γίνει χλιαρό.
Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και δουλεύω με το σύρμα να μην σβολιάσει σε μέτρια φωτιά.
Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνω δυο χούφτες χονδροτριμμένο καρύδι και συνεχίζω να δουλεύω την μουσταλευριά στην φωτιά --θέλω να μελώσει και την... τυραννώ λίγο !!
Η μανούλα μου έλεγε θέλει παίδεμα στην φωτιά να μελώσει και να γλυκάνει!!
Αν σας σφίξει την συνεφέρνετε με λίγο ζεστό νεράκι στην φωτιά έως ότου γίνει πολύ μαλακή στην υφή στην γλώσσα όταν την δοκιμάζετε!!!
Αποσύρετε και ρίχνετε στα πιατάκια πασπαλίζετε με καρύδι και κανέλα!!!