Λικέρ Μπαχαριών και Λικέρ κυδώνι - μήλο - σταφίδα


Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΛΙΚΕΡ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΚΥΔΩΝΙ - ΜΗΛΟ - ΣΤΑΦΙΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λικέρ Μπαχαριών και Λικέρ κυδώνι - μήλο - σταφίδα

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΛΙΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


Λικέρ Μπαχαριών

650 γρ ούζο, 
τρία ξύλα κανέλας, 
τρία μοσχοκαρυδα, 
λίγα γαρίφαλα, 
ένα κουταλάκι σπόροι γλυκάνισου, 
τρία κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο, 
μισό κουταλάκι σκόνη μαστίχας ή ένα δάκρυ, 
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, 
1 1/2 φλιτζάνι νερό

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι και αφήνουμε στον ήλιο για ενάμιση μήνα
Μέτα τον ενάμιση μήνα σουρώνουμε και είναι έτοιμο το λικέρ.


Λικέρ κυδώνι - μήλο - σταφίδα

δυο μικρά κυδώνια, 
δυο μήλα, 
δυο κουταλιές ξηρή σταφίδα, 
δυο φλιτζάνια ζάχαρη,
δυο φλιτζάνια τσίπουρο, 
γαρίφαλα, 
ξύλο κανέλας

Πλένουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε το χνούδια. 
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε βάζο βάζουμε τα φρούτα, την σταφίδα και την ζάχαρη. 
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στον ήλιο για δέκα μέρες. 
Ανακατεύουμε κάθε μέρα.
Μετά την δέκατη μέρα προσθέτουμε το τσίπουρο και τα μπαχαρικά. 
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σκιερό μέρος για δεκαπέντε μέρες.
Σουρώνουμε και έτοιμο το λικέρ για τα Χριστούγεννα.