
ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΛΙΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Λικέρ Μπαχαρικών
Υλικά
650 γρ ούζο,
3 ξύλα κανέλας,
3 μοσχοκαρυδα,
λίγα γαρίφαλα,
1 κουταλάκι σπόροι γλυκάνισου,
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο,
1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας ή ένα δάκρυ,
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 1/2 φλιτζάνι νερό
Μετά τον ενάμιση μήνα σουρώνουμε και είναι έτοιμο το λικέρ.
3 ξύλα κανέλας,
3 μοσχοκαρυδα,
λίγα γαρίφαλα,
1 κουταλάκι σπόροι γλυκάνισου,
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο,
1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας ή ένα δάκρυ,
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι και αφήνουμε στον ήλιο για ενάμιση μήναΜετά τον ενάμιση μήνα σουρώνουμε και είναι έτοιμο το λικέρ.
Λικέρ κυδώνι - μήλο - σταφίδα

Υλικά
2 μικρά κυδώνια,2 μήλα,
2 κουταλιές ξηρή σταφίδα,
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
2 φλιτζάνια τσίπουρο,
γαρίφαλα,
ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε το χνούδια.Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε βάζο βάζουμε τα φρούτα, την σταφίδα και την ζάχαρη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στον ήλιο για δέκα μέρες.
Ανακατεύουμε κάθε μέρα.
Μετά την δέκατη μέρα προσθέτουμε το τσίπουρο και τα μπαχαρικά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σκιερό μέρος για δεκαπέντε μέρες.
Σουρώνουμε και έτοιμο το λικέρ για τα Χριστούγεννα.
Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou