
Πολύ μυρωδάτο νόστιμο και ελαφρύ μπορώ να πω αν εξαιρέσουμε το σιρόπι !!
1 κούπα ζάχαρη
300 γραμμάρια γάλα
1 κουταλιά σούπας baking powder
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
Μισό κουταλάκι αλεσμένη μαστίχα
Υλικά
2,5 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό1 κούπα ζάχαρη
300 γραμμάρια γάλα
1 κουταλιά σούπας baking powder
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
Μισό κουταλάκι αλεσμένη μαστίχα
Σιρόπι
2,5 κούπες τσαγιού ζάχαρη2 κούπες τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας
Μία φλούδα πορτοκαλί
Τα βράζουμε για 8 λεπτά
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθείΒουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25 * 35 μέγεθος, και ρίχνουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι με κουτάλι.
Κρέμα
Χτυπάμε μία κρέμα ζαχαροπλαστικής με 600 gr γάλα μέχρι να δέσει καλά.Όταν έχει κρυώσει τελείως το γλυκό μας απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί και να τραβήξει τουλάχιστον για τρεις ώρες.
Υπέροχο γλυκάκι ιδιαίτερα για τραπέζι πολύ εντυπωσιακό και νόστιμο.
Το σερβίρουμε στο τέλος του γεύματος με ρακί.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki