
Απ τη κουζίνα της μανούλας μου!
Κασιόπιτα ή 'προζ'μοπτα'οπως τη λέει...
(παλιά δεν είχαν μπέικιν και για να φουσκώσει έβαζαν προζύμι όπως στο ψωμί)
Προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας λάδι λίγο αλάτι και 1 γιαουρτάκι.
Ρίχνουμε αλεύρι και 1 μπέικιν να γίνει πηχτός χυλός και το ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Από πάνω τρίβουμε αρκετή φετούλα και λαδάκι...
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς... στον αέρα να ροδίσει.
Κασιόπιτα ή 'προζ'μοπτα'οπως τη λέει...
(παλιά δεν είχαν μπέικιν και για να φουσκώσει έβαζαν προζύμι όπως στο ψωμί)
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μισό κιλό γάλα σε ένα μπολ+3 αυγά και τα χτυπάμε λίγο.Προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας λάδι λίγο αλάτι και 1 γιαουρτάκι.
Ρίχνουμε αλεύρι και 1 μπέικιν να γίνει πηχτός χυλός και το ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Από πάνω τρίβουμε αρκετή φετούλα και λαδάκι...
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς... στον αέρα να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου
