Τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Τυροπιτάκια

με απίθανη φουσκωτή και τραγανή ζύμη!!!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 φακελάκια μαγιά ξηρή
2 κ.σ ζάχαρη
2 ποτήρια μέτρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι μέτριο νερού ανάμεικτο σπορέλαιο και ελαιόλαδο
Περίπου 4 ποτήρια μεγάλα η 600 γρμ περίπου αλεύρι γοχ
Λίγο αλάτι


Σε λεκάνη προσθέτω ένα ένα τα υλικά και ζυμώνω!!
Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί και τριπλασιαστεί σε όγκο!
Την τοποθετώ σε ξύλινη επιφάνεια η πάγκο την ξεφουσκώνω την πλάθω ελαφρώς σε μακρόστενο ζυμάρι και την χωρίζω σε 16 ίσα κομμάτια
Παίρνω ένα ένα και με την βοήθεια του πλάστη και λίγο αλευράκι ανοίγω μικρά φυλαράκια στην μια άκρη βάζω φέτα τριμμένη κατά μήκος
Και την άλλη την χαράσσω σε 4 σημεία όπως κάνουμε στα ατσμά
Κλείνω την γέμιση ρολάρω και κλείνω στρογγυλά
Τοποθετώ στις θήκες ταψιού για μάφινς αφού τις λαδώσω !
Αλείφω με χτυπημένο αυγό επάνω και ψήνω σε καλά προθερμασμενο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 200° έως ότου ροδίσουν!
Μπορούμε να τα κάνουμε και με γλυκιά γέμιση π.χ μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού φαντασία να υπάρχει!!