Κουραμπιέδες



ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ:
600 γρ βούτυρο αγελαδινό,
200 γρ ζάχαρη άχνη,
1 κιλό αλεύρι,
3 βανίλιες,
1 κ.γ μπέικιν ,
1 φλιτζανάκι κονιάκ,
200 γρ αμυγδαλόψιχα

Για την διακόσμηση άχνη ζάχαρη!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για 3 ώρες.
Χτυπάμε το βούτυρο δυνατά για να ασπρίσει και προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 7 λεπτά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες το μπέικιν το κονιάκ και δουλεύουμε το μείγμα να γίνει εύπλαστη ζύμη.
Ανακατεύουμε με το αμύγδαλο.
Πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού και τους πιέζουμε ελαφρά.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Βγαίνουν 35 με 40 κουραμπιέδες!!!