
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά
1 κιλό κυδώνια.
1 κιλό ζάχαρη.
3 ποτήρια νερό.
3 κουταλιές σούπας γλυκόζη.
2 βανίλιες.
Λίγη αρμπαρόριζα.
2 Κ σ. Χυμό λεμονιού.
Αμύγδαλα
Εκτέλεση
Καθάρισα τα κυδώνια και τα έβαλα σε νερό με λεμόνι μέχρι να τελειώσω για να μην μαυρίσουν.
1 κιλό ζάχαρη.
3 ποτήρια νερό.
3 κουταλιές σούπας γλυκόζη.
2 βανίλιες.
Λίγη αρμπαρόριζα.
2 Κ σ. Χυμό λεμονιού.
Αμύγδαλα
Εκτέλεση
Καθάρισα τα κυδώνια και τα έβαλα σε νερό με λεμόνι μέχρι να τελειώσω για να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια έβαλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά.
Ξέπλυνα τα κυδώνια, τα πρόσθεσα στην κατσαρόλα και έβρασα αλλά 5 λεπτά περίπου ξαφρίζοντας.
Το κατέβασα από τη φωτιά. σκέπασα με το καπάκι και το άφησα.
Την επόμενη έβρασα για να δέσει το γλυκό ρίχνοντάς τη γλυκόζη, λεμόνι, αρμπαρόριζα, βανίλιες και αμύγδαλα.