Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

 

Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

ΤΈΣΣΕΡΑ ΚΙΛΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ

Υλικά :
ένα κιλό κυδώνια καθαρισμενα και κομμένα σε μπαστούνια, 
ένα κιλό ζάχαρη, 
τρία φλιτζάνια νερό, 
ξύλο κανέλας, 
γαρίφαλα, 
χυμός μισού λεμονιού, 
αμύγδαλα ασπρισμένα 

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε τα κυδώνια, τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για δέκα λεπτά.
Αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το γλυκό ρίχνουμε αμύγδαλα ασπρισμένα και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να πάρει ωραίο χρώμα.