Χοιρινό λεμονάτο



ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Υλικά
1 κιλό χοιρινό λαιμό σε μερίδες
αλεύρι γ.ο.χ.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
2 καρότα σε ροδέλες
ελαιόλαδο
κρασί λευκό
χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα
ζωμό λαχανικών
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το περνάμε από το αλεύρι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν είναι έτοιμο ,το βγάζουμε σε πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το χοιρινό και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού ,την μουστάρδα και τη ρίγανη.
Τέλος ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει το κρέας . Αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 1μιση ώρα. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί .
Συνοδεύουμε με ρύζι ή ότι άλλο μας αρέσει.


Credits: Vasia Zaglara