
Υλικά για τα ψωμάκια
- 2 κούπες χλιαρό γάλα
- 2 κ γ ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 κ.γ αλάτι
- 4 - 5 κούπες αλεύρι
- 1 κρόκο
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μάγια στο γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι τον κρόκο, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή αφράτη ζύμη.
- Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο του.
- Ζυμώνουμε μεγαλούτσικα μπαλάκια, τα ανοίγουμε στην χούφτα μας και προσθέτουμε στην μέση από μια φέτα τυρί γκούντα ή μοτσαρέλα, ένα μικρό μπιφτεκάκι (ψημένο) και κέτσαπ.
- Κλείνουμε σαν πουγκάκι, τα κάνουμε μπαλίτσες και τα βάζουμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
- Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν.
- Τα αλείφουμε με κρόκο, ανακατεμένο με λίγο ηλιέλαιο, αν θελουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190°C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
- Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκαν 25 λεπτά. (Βγαίνουν 12 μεγάλα ψωμάκια).
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
- *Είναι μια ιδέα που άρεσε ιδιαιτέρως σε παιδικό πάρτυ, τα παιδάκια ξετρελάθηκαν.
Δημιουργός συνταγής: Instasuntages