Διαλύουμε τη μάγια στο γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι τον κρόκο, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο του.
Ζυμώνουμε μεγαλούτσικα μπαλάκια, τα ανοίγουμε στην χούφτα μας και προσθέτουμε στην μέση από μια φέτα τυρί γκούντα ή μοτσαρέλα, ένα μικρό μπιφτεκάκι (ψημένο) και κέτσαπ.
Κλείνουμε σαν πουγκάκι, τα κάνουμε μπαλίτσες και τα βάζουμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με κρόκο, ανακατεμένο με λίγο ηλιέλαιο, αν θελουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190°C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!