
Υλικά για τα ψωμάκια
- 2 κούπες χλιαρό γάλα
 - 2 κ γ ζάχαρη
 - 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 - 1 κούπα σπορέλαιο
 - 2 κ.γ αλάτι
 - 4 - 5 κούπες αλεύρι
 - 1 κρόκο
 
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μάγια στο γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
 - Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι τον κρόκο, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή αφράτη ζύμη.
 - Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο του.
 - Ζυμώνουμε μεγαλούτσικα μπαλάκια, τα ανοίγουμε στην χούφτα μας και προσθέτουμε στην μέση από μια φέτα τυρί γκούντα ή μοτσαρέλα, ένα μικρό μπιφτεκάκι (ψημένο) και κέτσαπ.
 - Κλείνουμε σαν πουγκάκι, τα κάνουμε μπαλίτσες και τα βάζουμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
 - Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν.
 - Τα αλείφουμε με κρόκο, ανακατεμένο με λίγο ηλιέλαιο, αν θελουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190°C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
 - Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκαν 25 λεπτά. (Βγαίνουν 12 μεγάλα ψωμάκια).
 - Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
 - *Είναι μια ιδέα που άρεσε ιδιαιτέρως σε παιδικό πάρτυ, τα παιδάκια ξετρελάθηκαν.
 
Δημιουργός συνταγής: Instasuntages