Βασιλόπιτα με μανταρίνια και μαστίχα

Αυτη ειναι η προταση μου για το πρωτο κεικ της χρονιας.
Ενα αφρατο, υπεροχο κέικ που μοσχομυριζει μανταρινι κ μαστιχα Χίου.
Ευκολο σαν ενα απλο κέικ αλλα κ διαφορετικο απο οτι εχετε δοκιμασει ως τωρα.
Φτιαξτε το κ αφηστε τις ομορφες μυρωδιες βουτυρου, μανταρινιου κ μαστιχας να γεμισουν τις καρδιες σας...
Ενα αρχοντικο κέικ που μυριζει Ελλαδα

Υλικά

250γρ βουτυρο αγελαδος
5 αυγα (χωριστα οι κροκοι απο τα ασπραδια)
2 κουπες ζαχαρη
200 ml κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα
5 κουκακια μαστιχας Χιου (στο μουλτι με 2 κουταλιες σουπας ζαχαρη να λιωσει καλα)
1 κουπα μανταρινια ακερωτα κ χωρις κουκουτσια οπως ειναι με τις φλουδες τους στο μουλτι να γινουν πολτος
1/2 κουτ γλυκου σοδα
1 κουτ γλυκου γεματο μπεικιν παουντερ
600 γρ αλευρι φαρινα (που φουσκωνει μονο του)
1 σφηνακι λικερ μαστιχα (προαιρετικα)

Για το γλασσο

1 κουτι μαστιχα Χιου (υποβρυχιο)
Το ζεστανα σε μπεν μαρι κ το εριξα απο πανω κ διακοσμησα με σπορους ροδιου. Μπορειτε ομως να βαλετε απλα λιγη αχνη ή να κανετε ενα γλασσο με αχνη κ χυμο μανταρινιου ή μια γκαναζ σοκολατας λιωνοντας κουβερτουρα με κρεμα γαλακτος.

Εκτέλεση

Για τη βασιλοπιτα κεικ χρησιμοποιησα 35αρι ταψι ψηλο.
Χτυπησα στο μιξερ τα ασπραδια μαρεγκα κ τα εβαλα σε μπολ.
Μετα χτυπησα το βουτυρο που το ειχα μαλακωσει ελαφρα μεχρι να ασπρισει. Προσθεσα ζαχαρη, κ χτυπησα μεχρι να λιωσει τελειως. Μετα εριξα τους κροκους των αυγων, τη κρεμα γαλακτος, τον πολτο μανταρινιων, τη μαστιχα, το ποτο (αν βαλουμε) κ τελος σοδα μπεικιν κ φαρινα. Μετα τα ασπραδια μαρεγκα ανακατευοντας απαλα με κουταλα απο κατω προς τα πανω.
Εψησα σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις στους 175 βαθμους.
Καλη επιτυχια σε οσους το φτιαξουν!


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala