Βασιλόπιτα με μανταρίνια και μαστίχα



Μια συνταγή της κυρίας Voula Damala για ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Βασιλόπιτα με μανταρίνια και μαστίχα

Αυτη ειναι η προταση μου για το πρωτο κεικ της χρονιας.
Ενα αφρατο, υπεροχο κέικ που μοσχομυριζει μανταρινι κ μαστιχα Χίου.
Ευκολο σαν ενα απλο κέικ αλλα κ διαφορετικο απο οτι εχετε δοκιμασει ως τωρα.
Φτιαξτε το κ αφηστε τις ομορφες μυρωδιες βουτυρου, μανταρινιου κ μαστιχας να γεμισουν τις καρδιες σας...
Ενα αρχοντικο κέικ που μυριζει Ελλαδα

Υλικά
250γρ βουτυρο αγελαδος
5 αυγα (χωριστα οι κροκοι απο τα ασπραδια)
2 κουπες ζαχαρη
200 ml κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα
5 κουκακια μαστιχας Χιου (στο μουλτι με 2 κουταλιες σουπας ζαχαρη να λιωσει καλα)
1 κουπα μανταρινια ακερωτα κ χωρις κουκουτσια οπως ειναι με τις φλουδες τους στο μουλτι να γινουν πολτος
1/2 κουτ γλυκου σοδα
1 κουτ γλυκου γεματο μπεικιν παουντερ
600 γρ αλευρι φαρινα (που φουσκωνει μονο του)
1 σφηνακι λικερ μαστιχα (προαιρετικα)

Για το γλασσο
1 κουτι μαστιχα Χιου (υποβρυχιο)

Το ζεστανα σε μπεν μαρι κ το εριξα απο πανω κ διακοσμησα με σπορους ροδιου. Μπορειτε ομως να βαλετε απλα λιγη αχνη ή να κανετε ενα γλασσο με αχνη κ χυμο μανταρινιου ή μια γκαναζ σοκολατας λιωνοντας κουβερτουρα με κρεμα γαλακτος.

Για τη βασιλοπιτα κεικ χρησιμοποιησα 35αρι ταψι ψηλο.
Χτυπησα στο μιξερ τα ασπραδια μαρεγκα κ τα εβαλα σε μπολ.
Μετα χτυπησα το βουτυρο που το ειχα μαλακωσει ελαφρα μεχρι να ασπρισει. Προσθεσα ζαχαρη, κ χτυπησα μεχρι να λιωσει τελειως. Μετα εριξα τους κροκους των αυγων, τη κρεμα γαλακτος, τον πολτο μανταρινιων, τη μαστιχα, το ποτο (αν βαλουμε) κ τελος σοδα μπεικιν κ φαρινα. Μετα τα ασπραδια μαρεγκα ανακατευοντας απαλα με κουταλα απο κατω προς τα πανω.
Εψησα σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις στους 175 βαθμους.
Καλη επιτυχια σε οσους το φτιαξουν!!!
Καλες γιορτες με υγεια κ αγαπη