Τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Τυροπιτάκια

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ασπράδι αυγού,
2 κ.σ. ζαχαρη,
1 κ.γ. αλατι,
90 ml νερο χλιαρο προς ζεστο,
50 ml σπορελαιο,
200 ml γαλα ζεστο,
560 γρ αλευρι,
1 φακ. ξερη μαγια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ την μαγια, τη ζαχαρη, το αλατι, το ασπραδι και τα ανακατεύουμε με συρμα.
Ριχνουμε το νερο και το σπορελαιο και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε το ζεστο γαλα και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε.
Αλευρωνουμε τον παγκο μας, βαζουμε την ζυμη πανω και την ζυμωνουμε αλευρωνοντας τα χερια.
Ζυμωνουμε την ζυμη μεχρι να γινει λεια και αφρατη.
Λαδωνουμε το μπολ.
Βαζουμε την ζυμη μεσα, την λαδωνουμε απο πανω και την σκεπαζουμε για 1 ωρα.
Στη συνεχεια την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 10 κομματια ισα.
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες.
Τις σκεπαζουμε για 15 λεπτα.
Συνεχιζουμε ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια.
Τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο βουτυρωνοντας τα ενδιαμεσα.
Τα σκεπαζουμε για 15 λεπτα.
Στην συνεχεια τα ανοιγουμε ενα φυλλο.
Αυτο το φυλλο κοβουμε ισα κομματια τριγωνα.
Βαζουμε στην ακρη τους φετα τριμμενη και τα κλεινουμε.
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα.
Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους χτυπημενους με λιγο νερο.
Τα ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 25 λεπτα.
Οταν τα βγαζουμε οπως ειναι καυτα τα περναμε με βουτυρο με ενα πινελο.