Μπακλαβάς Ρόλο



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΡΟΛΟ ---> Μια συνταγή της κυρίας Tina Giaka από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακλαβάς Ρόλο

Η συνταγή είναι από την κυρία Πιπερτζή με λίγες αλλαγές! 
Σας ευχαριστώ βγήκε παραπάνω και από τέλειο!

250 γρ βούτυρο βιταμ + 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας και αμυγδάλου (λιωμένο για άλειμμα φύλλων)
Φύλλο κρούστας

Γέμιση:
250 γρ καρύδια + 250 αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. άχνη

Σιρόπι:
1 kg ζάχαρη
650 ml νερό
Μισό λεμόνι 

Και στο τέλος 2 σφηνάκια λικέρ γαρύφαλλο

Ανακατεύουμε: κανέλα + άχνη + καρύδια + αμυγδαλα.
Βουτυρωνουμε καθε φυλλο και ανα 5 βαζουμε την γεμιση. 
Τυλιγουμε σφιχτά. 
Ξεκιναμε σαλιγκαρακι στο ταψι μεχρι να γεμισει. 
Με το βουτυρο που εμεινε περιχυνουμε τον μπακλαβα. 
Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ωρες να σφίξει. 
Χαραζω κομματια και βαζω ενα γαρυφαλλακι ολόκληρο στη μεση καθε κομματιού. 
Ψηνω στους 170oC για 75'. 
Εν το μεταξυ προς το τελος κανω και το σιροπι και περιχυνω καυτο σιροπι στον καυτό μπακλαβα.
Αφηνω ολη την νυχτα να ρουφηξει......και μετά... Όποιος προλάβει!