Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζουμε 1 κούπα χλιαρό γάλα και 1 κύβο μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κούπα σπορέλαιο, 1 αυγό, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι και τέλος περίπου 600γρ αλεύρι. (Όσο πάρει για να γίνει μία μαλακιά ζύμη).
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Παίρνουμε την ζύμη και ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο με έναν πλαστη σε αλευρωμενη επιφάνεια.
Κόβουμε λωρίδες και πάνω στην κάθε μία βάζουμε τυρί φέτα το οποίο έχουμε ανακατέψει με λίγο πάπρικα γλυκιά.
Γυρνάμε την κάθε λωρίδα σαν κριτσινι και τοποθετούμε σε μία φόρμα.
Ξεκινάμε από την μέση γύρω γύρω μέχρι να γεμίσει η φόρμα.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 45λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!