
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζουμε 1 κούπα χλιαρό γάλα και 1 κύβο μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κούπα σπορέλαιο, 1 αυγό, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι και τέλος περίπου 600γρ αλεύρι. (Όσο πάρει για να γίνει μία μαλακιά ζύμη).
- Αφήνουμε να φουσκώσει.
- Παίρνουμε την ζύμη και ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο με έναν πλαστη σε αλευρωμενη επιφάνεια.
- Κόβουμε λωρίδες και πάνω στην κάθε μία βάζουμε τυρί φέτα το οποίο έχουμε ανακατέψει με λίγο πάπρικα γλυκιά.
- Γυρνάμε την κάθε λωρίδα σαν κριτσινι και τοποθετούμε σε μία φόρμα.
- Ξεκινάμε από την μέση γύρω γύρω μέχρι να γεμίσει η φόρμα.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 45λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Δημιουργός συνταγής: Alexandra Lessi