ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι ειδικό για ριζότο
- 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 3 κ.σ. αρακά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι.
- Αφού γίνει διάφανο, πρόσθεσε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να φύγουν τα υγρά τους.
- Ρίξε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα λαχανικά και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε τον ζωμό χλιαρό λίγο, λίγο.
- Ρίξε 1 φλιτζάνι από το ζωμό και ανακάτευε να απορροφηθεί από το ρύζι.
- Συνέχισε με το επόμενο φλιτζάνι μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
- Σβήσε τη κατσαρόλα και άφησε το ριζότο να τραβήξει λίγο τα υγρά του.
- Σέρβιρε με γιαούρτι στραγγιστό.
Credits:
Nancy Michalakou