Μηλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΜΗΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μηλόπιτα

Αγαπημένη!

Υλικά: 
230gr ζάχαρη. 
150gr αλεύρι γ.ο.χ μαζί με 1 κ.γ μπέικιν. 
3 αυγά. 
Χυμό από 1 λεμόνι + ξύσμα. 
2 βανίλιες. 
3 μήλα κομμένα σε λεπτές φετούλες. 
5 κ.σ καστανή ζάχαρη ανακατεμένη με 1/2 κ.γ κανέλα. 
100gr λιωμένο βούτυρο. 
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα 
Άχνη για πασπάλισμα. 

Εκτέλεση. 
Βουτυρώνω μια φόρμα τάρτας 26 cm και την πασπαλίζω με το μισό μείγμα ζάχαρης - κανέλας.
Βάζω επάνω τα μήλα σε στρώσεις και ρίχνω το μισό λεμόνι και το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης κανέλας βάζω και τα καρύδια και ρίχνω επάνω το λιωμένο βούτυρο. 
Χτυπάω στο μίξερ 3-4 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτω τις βανίλιες το ξύσμα το αλεύρι με το μπέικιν και τον υπόλοιπο χυμό. 
Ρίχνω το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει αναποδογυρίζω και πασπαλίζω με την άχνη.