Χριστουγεννιάτικος κορμός με πουρέ κάστανου



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χριστουγεννιάτικος κορμός με πουρέ κάστανου

Υλικά για το biscuit.
3 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
60 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
2 κάψουλες βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι.

Για την κρέμα.
250 γρ. βούτυρο
250gr γρ. ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. πουρές κάστανο
200 γρ. κάστανα βρασμένα.
ζάχαρη άχνη
ξύσματα σοκολάτας.
διακοσμητικά μπισκότα
 
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε ε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα άλλα υλικά.
Ανακατεύουμε απαλά με την μαρέγκα και στρώνουμε σε λαδόκολλα σ ένα ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°βαθμούς. Το biscuit είναι καλύτερα από το παντεσπάνι γιατί είναι εύκολο για να γίνει ρόλο.
Χτυπάμε το βούτυρο (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία του δωματίου) με το ζαχαρούχο να γίνει κρέμα, προσθέτουμε τον πουρέ κάστανο και ότι άλλο θέλουμε, εγώ έβαλα και τριμμένη καρύδα και φουντούκι.
Κρατάμε ένα τέταρτο της κρέμας και το ανακατεύουμε με 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για να αλείψουμε από πάνω το κορμό.
Στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω στο biscuit και με τη βοήθεια της λαδόκολλας φτιάχνουμε το ρόλο.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά όταν την βγάζουμε, αλείφουμε με την κρέμα σοκολάτας και φτιάχνουμε τον κορμό και τον διακοσμούμε.