Μπατόν σαλέ



Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπατόν σαλέ

Λοιπόν θα χρειαστούμε
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
2 κρόκους αυγών
3κ.γ.ζάχαρη
1κ.γ αλάτι
2κ.σ.λάδι
1 μπέικιν
κεφαλοτύρι τριμμένο περίπου 3κουτ.σούπας.
ένα κρόκο ανακατεμένο με λίγο νερό για την επάλειψη
αμύγδαλα λευκά
μαυροκούκι
και τέλος αλεύρι 500γρ ίσως και λίγο λιγότερο με 3 κ.σ. κορν φλάουρ.

Πρώτα χτυπάμε καλά το βούτυρο με τους κρόκους και το λάδι .
Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε και τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες τοποθετούμε στην μέση το αμύγδαλο κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο πασπαλίζουμε με μαυροκουκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως να πάρουν χρώμα και μετά......καλή απόλαυση !!