Τούρτα καραμέλα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα καραμέλα

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
130 γρ φαρίνα
20γρ Κακάο
1 βανίλιας
1/2 κ.γ αλάτι
Για το σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1,5 φλ νερό
1 σφηνάκι λικέρ καλούα
Για την κρέμα καραμέλα
2 ερμόλ ( φυτική σαντιγί)
1 καραμελωμένα ζαχαρούχο παγωμένο.
100 γραμμάρια φουντούκια τριμμένα
Λίγο σιρόπι σοκολάτας

Χτυπάω την ζάχαρη με τα αυγά να φουσκώσουν μετά προσθέτω το αλάτι την βανίλια και το κακάο και τέλος το αλεύρι.
Ψήνω σε βουτυρωμένο φόρμα 26 εκ στους 180 για 20-25 λεπτά!!
Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω τρείς δίσκους.
Φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας την ζάχαρη με το νερό να βράσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Κατεβάζω από την φωτιά.
Ρίχνω το λικέρ και αφήνω να κρυώσει!
Χτυπάω τα δυο ερμόλ να αφρατέψουν με το μισό καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει.

Συναρμολόγηση
Βάζω το ένα δίσκο παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω 2.κ.σ από το καραμελωμένο γάλα λίγα φουντούκια το 1/3 της κρέμας.
Βάζω το επόμενο παντεσπάνι σιρόπι καραμελωμένο γάλα λίγα κρέμα και ξανά παντεσπάνι σιρόπι φουντούκια και τέλος όλη την κρέμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Στολίζω με σιρόπι σοκολάτας φουντούκια και με το καραμελωμένο ζαχαρούχο που το έβαλα σε κορνέ.