Ρόλο κιμά γεμιστό με ντομάτα, πιπεριά και φέτα



Μια συνταγή της κυρίας Elina Gelina για ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρόλο κιμά γεμιστό με ντομάτα, πιπεριά και φέτα

Υλικα:
500 γρ.κιμα μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη
4 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
3-4 κ.σ ελαιόλαδο
1 αυγο
λιγο μαϊντανό & δυόσμο
Αλάτι,πιπέρι και ρίγανη
μουστάρδα

Για τη γέμιση:
Ντομάτα, πιπεριές και φέτα

Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ κόβουμε το μαϊντανό,το δυόσμο,το κρεμμύδι και το σκόρδο
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,το μείγμα που κόψαμε στο μπλέντερ, τρίβουμε τη ντομάτα,ρίχνουμε το λάδι και το αυγό
Βάζουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο
Σε μια λαδόκολλα βάζουμε το κιμά και τον ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο
Βάζουμε τη ντομάτα σε φέτες,τις πιπεριές και τη φέτα σε μικρά κομματάκια
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε τις δύο άκρες του κιμά να γίνει ρολό
Το πατάμε καλά και το σφίγγουμε έτσι ώστε να πάρει τέλειο σχήμα και να μη μας ανοίξει
Όπως είναι με τη λαδόκολλα το βάζουμε στο ταψί και το κυλάμε σιγά-σιγά να φύγει από το χαρτί
Βάζουμε πατάτες ολόγυρα αφού τις έχουμε κόψει κυδωνάτες και προσθέτουμε λίγο νερό ελαιόλαδο,μουστάρδα,λεμόνι,αλάτι,πιπέρι και ρίγανη
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις περίπου για 55 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα,το ρολό και οι πατάτες.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύουμε με τις πατατούλες.