
ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Υλικα:
- 500 γρ.κιμα μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 4 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
- 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 αυγο
- λίγο μαϊντανό & δυόσμο
- Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
- μουστάρδα
Για τη γέμιση:
- Ντομάτα, πιπεριές και φέτα
Εκτέλεση:
- Στο μπλέντερ κόβουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το μείγμα που κόψαμε στο μπλέντερ, τρίβουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε το λάδι και το αυγό
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο
- Σε μια λαδόκολλα βάζουμε το κιμά και τον ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο
- Βάζουμε τη ντομάτα σε φέτες, τις πιπεριές και τη φέτα σε μικρά κομματάκια
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε τις δύο άκρες του κιμά να γίνει ρολό
- Το πατάμε καλά και το σφίγγουμε έτσι ώστε να πάρει τέλειο σχήμα και να μη μας ανοίξει
- Όπως είναι με τη λαδόκολλα το βάζουμε στο ταψί και το κυλάμε σιγά-σιγά να φύγει από το χαρτί
- Βάζουμε πατάτες ολόγυρα αφού τις έχουμε κόψει κυδωνάτες και προσθέτουμε λίγο νερό ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις περίπου για 55 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα, το ρολό και οι πατάτες.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύουμε με τις πατατούλες.

