Σιροπιαστά στριφτά με καρύδι



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΣΤΡΙΦΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Σιροπιαστά στριφτά με καρύδι

Συνταγή
800 γρμ καρύδι, 
200 γρμ αμυγδαλο,
ενα ποτηρι φρυγανιά,
δυο πιατελακια του καφέ ζαχαρη,
μια κ.σ κανελλα,
μιση κ.σ γαρυφαλλο,
δυο αυγά 
και 300 γρμ περιπου αναμικτο βιταμ και βούτυρο φρεσκο για τα φυλλα.

Εκτέλεση
Θα χρειαστω δυο πακέτα φυλλο φρέσκο Απλωνω δυο φυλλα κατα πλατος τα βουτυρωνω ενα ενα και απλωνω με το χερι δυο χουφτες απο το μιγμα να παει παντου. Ρολαρω και τοποθετω τα ρολα στα ταψια
Τα χαρασσω παχος τριων δακτυλων τα βρεχω με καυτο βουτυρο και τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις στους 170 βαθμ.
Αν τα θελω πιο λεπτα βαζω εναμισυ φυλλο σε πλατος βουτυρωμενα απλωνω μία λωρίδα κατα πλατος μιγμα και ρολαρω
Σιροπι
6 ποτηρια ζαχαρη , πεντε νερο ,τρεις κ.σ μελι μετρω 5 λεπτα απο το σημειο βρασμου και σβηνω πριν το τελος ριχνω τον χυμο μισου λεμονιου η μια κ.σ γλυκοζη
Καυτα και τα δυο!