Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με σπυρωτό ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΜΕ ΣΠΥΡΩΤΟ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με σπυρωτό ρύζι

Υλικά
600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
3 φέτες ψωμί
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι και πιπέρι

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σάλτσα ντομάτας
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Λίγο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι κύμινο
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/2 ποτηράκι κρασί
Αλάτι και πιπέρι

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί εκτός το πελτέ ντομάτας και σιγοβράζουμε.
Λίγο πριν το τέλος αραιώνουμε το πελτέ σε νερό και το προσθέτουμε.
Βράζουμε 5 - 6 λεπτά και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα περνάμε λίγο απ' το τηγάνι, ίσα να ροδίσουν ελαφρώς.
Τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας και τα σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά να τραβήξουν και να νοστιμίσουν.
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, και όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο βουτυράκι γάλακτος και ανακατεύουμε καλά
Σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια και καλή μας απόλαυση